Upplev spa på bästa sätt

Att gå på spa kan upplevas som en stark kontrast ibland. Att plötsligt gå från vardagens fartfyllda tempo till en tyst och lugn miljö kan göra det svårt att komma ner i varv. Vart ska du börja och vilka spaupplevelser hjälper dig att hitta ditt inre lugn direkt? Sitt still i båten medan vår spa-expert Carina guidar dig i hur man upplever spa på bästa sätt. 

Ibland kan det vara svårt att komma ner i varv på spa – hur gör du för att snabbt hitta lugnet?
Nummer ett är andningen! Se till att andas med näsan, fokusera på andningen och slut ögonen. Då går nervsystemet ner i varv. Två – lämna mobilen för att vara i nuet. Tre lyssna in på din kropp och känn efter hur du egentligen mår.

Vilka är dina topp tre bästa spaupplevelserna för att minska stressnivåerna i kroppen?
Topp ett är Gläntan där du tvagar kroppen, ett måste för att inviga varje spabesök. Topp två är vårt kallbad Vaken för att öka cirkulationen och därmed lugna eventuell stress. Sist men inte minst vår torrbastu Lavarna. Att lägga sig ner här, känna på värmen och lyssna till fågelkvittret är så njutbart. 

Vilken är din favoritbehandling?
Definitivt helkroppsmassage! Beröring är den bästa antistress-kuren.

Hur börjar man basta som nybörjare?
Se till att dricka vatten innan, under och efter för att inte bli uttorkad. Sitt i lagom höjd och varva med att kyla ner kroppen. Att bada bastu har många fördelar så det är något jag verkligen rekommenderar att börja med.

Kallbad har verkligen ökat i populäritet under den senaste tiden. Har du något råd till dem som är nyfikna på att börja med kallbad?
Öva först genom att duscha kallt, ett par sekunder räcker till en början och öka sedan tiden allt eftersom. Andningen är nyckeln till att möta kylan, fokusera på utandning och kliv ner långsamt och doppa inte huvudet i början. Njut sedan av alla endorfiner – vårt naturliga lyckorus! 

Upptäck våra spaupplevelser