Bucketlist – Sommar i Jämtland Edition

När kvällarna blir längre, vindarna varmare och hemestern närmar sig behöver du kanske inspiration. Vi har satt ihop en riktigt härlig bucketlist som rymmer både puls och paus, och passar både för dig som kommer turista i Jämtland men också för dig som kanske redan bor i vårt län men vill ha ny inspiration till din hemester.

 

Våra tips!

Cafesafari. Det finns en hel del mysiga cafeer och sommarfik runt i Jämtland, fler än vad man tror! Be dina vänner leta upp tre stycken cafeer var och ha som mål att checka av dom under sommaren. Kanske blir det några gamla favoriter eller upptäcker ni ett gäng nya pärlor? Här kan du hitta vår lista på några av våra favoritcafeer. 

Tälta. En riktig bucketlist-klassiker. Boosta upplevelsen med att avsluta tältäventyret med en natt på hotell – mjuka upp kroppen efter en natt på marken i en varm källa och ta en kall drink på en solig terrass. 

SUP-äventyr. Börja med en tågresa med Inlandbanan genom Sveriges vildmark, bo hos oss på Frösö Park Hotel, njut av spa, yoga och såklart paddla stand up paddle vid några av Jämtlands vackraste platser. Läs mer om SUP-äventyret här!

Fjällvandra. Att gå på fjälltur borde vara en självklarhet att ha på sin bucketlist när man är på besök i Jämtland. Jämtlandstriangeln är en av de mest klassiska turerna och sträcker sig mellan de tre fjällstationerna Storulvån, Sylarna och Blåhammaren. 

Wakeboarda i Surfbukten. Strax efter Frösöbron i Östersund ligger Surfbukten längst strandkanten med sin långa brygga och hopptorn. Här kan du sommartid testa på både wakeboard och beachvolley men också bara slappa i en solstol eller ta en fika. Perfekt för barnfamiljen!

Upptäck Forsaleden. Med sina forsar, naturliga bassänger och den blåfärgade, stilla lagunen är Forsaleden en hemesterpärla värd att besöka. För den mer historiskt intresserade finns här även diverse kulturlämningar samt en fin led som sträcker sig genom terräng, över broar och längst vattendrag. 

MTB nedför Åreskutan. Åre är kanske mest känt för sin fina skidåkning under vinterhalvåret – men Åre är faktiskt även ett paradis för downhillcyckling under sommaren och har en bikepark i världsklass. Läs mer om MTB i Åre här.

 

17/17

Stretcha helgen och låt söndagen bli en heldag långt från måsten, stress och vardag. Checka in klockan 17 på lördag och checka ut klockan 17 på söndag.

WEEKDAY VACAY!

Supererbjudande på utvalda datum. Stanna upp och ta ett stort friskt andetag mitt i vardagen – investera i vila och ledighet och få energi som belöning.