5 populära stränder och badplatser i Östersund

Vatten är bevisat att låta dig hämta kraft och får pulsen att landa. Östersund ligger vid Sveriges femte största sjö och ger dig otroliga badmöjligheter och fina badplatser. Vattnet är rent och håller en behaglig badtemperatur under sommarmånaderna.
Vissa år är varmare än andra och är du modig så finns det givetvis möjligheter även för vinterbad. Besöker du vinterbadet i Badhusparken till exempel så erbjuds inte bara bad i tunna utan även dopp i vak. Så vill du bada i Östersund så är det inte brist på vatten som sätter stopp i alla fall.

I Östersund finns flera stränder, badplatser och bryggor som ger dig förutsättningar för några timmar där du kan fylla på med energi.

Bynäset
Sandstrand vid Storsjöns på Frösön, inom gamla F4-området.

Kungsgårdsviken
Stenstrand i naturskönt läge på Frösön.

Göviken
Strand och båtbrygga mellan stadsdelen Lugnvik och Jamtli.

Frösö strand
Hög brygga och stenstrand på Frösön bortanför Vallsundsbron.

Minnesgärdet
Stenstrand vid Storsjön, stadsdelen Söder i Östersund.

Se gärna badkartan för fler tips och kartor!

Och har du möjlighet att söka dig lite längre ifrån stan så är Lillsjön, Hårkmobadet (Lits camping), Andersön, Hara Brygga, Månstabadet (Näkten), Forsaån (nära Pilgrimsstad) och Nulltjärn (Vålådalen) fina badplatser.

Skulle regnet få dig att tveka, så finns det stora möjligheter till återhämtning i vårt SPA. Eller ta med dig barnen för lek och aktivitering på Storsjöbadet.