VINTERSPORT

Med böljande berg, stora isar och närhet till fjällvärldens utmaningar ligger Östersund, vinterstaden vackert inramad. Frösö Park Hotel ligger på lagom avstånd med närhet till både fjäll och stad.

Östersund är ett mecka för alla vinterentusiaster och spännande utomhusaktiviteter sker dagligen i staden, oavsett nivå så finns utmaningar att ta sig an för att höja pulsen och njuta av ett snötäckt landskap.

LÄNGDSKIDOR I BÖLJANDE GRANSKOG

Trots att vi befinner oss på en ö, är det en häftig tur att åka och faktiskt se mestadels granar och tallar med snötyngda grenar och Oviksfjällen i fjärran.

På Frösön finns flera spår att välja mellan, en bra hubb är Lövsta spårcentral ca 5 minuter med bil från hotellet. Där finns både motionsspår och klassiska elljusspår i varierad terräng och längd. Här finns också ett uppskattat barnområde vid namn Frösö Skidlek, där kan de minsta öva på tekniken, här finns även grillplats och bra parkeringsmöjligheter.

På Östersunds skidstadion ca 10 minuter med bil från hotellet, finns tävlingsspår av hög klass, motionsspår, och elljusspår med perfekt preparering.

Oavsett om du är ute efter ett intensivt träningspass eller vill njuta av en lugn fjälltur så tipsar vi dig gärna om spår och tar reda på daglig spårstatus i receptionen.

SKRIDSKO PÅ MEDVINDEN

Totalt finns 17 kilometer plogad skridskobana på Storsjön vintertid. Från första februari till påsk brukar säsongen vara igång. Strax nedanför hotellet passerar skridskobanan Medvinden på väg från centrala Östersund ut till Kungsgårdsviken, längst ut på Frösön. Kliver du på banan har du ungefär nio kilometer in till stan och en kilometer ut till Kungsgårdsviken. Håll koll på vindriktningen – medvind går fort – motvind tar tid…

Se mer info här på Vinterparkens hemsida

ALPINT

På bara 10 min med bil från hotellet når du Ladängen och Gustavsbergsbacken, Östersunds egna skidbackar. Här finns utrustning att hyra och pister att ta sig an oavsett om du aldrig stått på skidor tidigare eller är mer van åkare.

Kombinera några timmar i skidbacken med några sköna timmar i Frösö Park Spa – det är vad vi kallar en perfekt vinterdag.

Läs mer om Gustavsbergsbacken och Ladängen

VINTERLÖPNING

Vinter och kyla är inget hinder för en magisk löptur. Det finns flera fördelar med att våga sig ut i naturen även vintertid. Ojämnt och isigt underlag utmanar de minsta musklerna och du bygger fotstyrka och balans.

Runt hotellet finns upptrampade stigar men även flera grusvägar genom vackert vinterlandskap.

Låt vinterlöpningen bli din frizon utan stress.