Sveriges bästa skidåkning – Våra favorit-skidorter

Kanske går du i tankarna på en härlig skidresa men är osäker på vart du vill åka eller vilken skidort som passar just dig? Vi har gjort en enkel lista på några av Sveriges bästa skidorter som vi lovar inte kommer göra dig besviken. 

Åre (Jämtland)
En av de mest besökta skidorterna i Sverige. Med sina varierande terräng och pister, landets största downhill-skidområde och afterski känd som lika fartfylld som i Alperna, är Åre ett perfekt resmål för det partysugna kompisgänget. 

Sälen (Dalarna)
Sveriges största skidort med sina 4 olika skidområden. De olika svårighetsgraderna på backarna gör att Sälen passar lika bra för barnfamiljen som för den mer vana åkaren.

Vemdalen (Jämtland)
Trots sin lilla storlek rankas Vemdalens skidområde som ett av Sveriges bästa. Här passar åkning för den som föredrar lite lugnare åkning utan stora folkmassor och liftköer. 

Idre (Dalarna)
Många vet nog inte att “Chocken” som backen kallas, är Skandinaviens bredaste och är beläget i den lilla skidorten Idre. Men bli inte bortskrämd av det, Idre har även långa och breda backar för dig som inte vill testa “Chocken”. 

Ramundberget (Härjedalen)
Även kallat Sveriges Japan med sin djupa, fluffiga och härligt vita snö! Precis som Idre är Ramundberget en liten by men som tack vare detta skapar en familjär och mysig känsla.

Funäsfjällen (Jämtland) 
Kombinationen mellan utmärkta förhållanden under hela säsongen, fantastisk offpist-åkning samt även 300 km preparerade längdskidspår kan Funäsfjällen kanske klassas som ett hundraprocentigt skidparadis! 

Åre Östersund Flygplats är närmaste flygplatsen för er som med flyg vill ta er till Åre, Vemdalen och Funäsfjällen. Bara 5 min från flygplatsen ligger vi, Frösö Park Hotel, för er som vill stanna över natten innan fortsatt tur, eller kanske för ett besök på spa efter en vecka i fjällen?

 

Källa: https://www.ridestore.se/mag/de-basta-skidorterna-i-sverige/