Topp 3 utsiktsplatser i Östersund och på Frösön

Det finns flera fina utsiktsplatser att besöka för dig som vill få en fin vy över Östersund, Frösön, Storsjön och fjällen. Vi tipsar om våra tre bästa utsiktsplatser; Arctura, hos oss på Frösö Park och Frösötornet. På alla dessa ställen kan du dessutom fika eller äta middag. Alltså väl värt ett besök inte bara för utsiktens skull.

 

Arctura
Restaurang i toppen av en ackumulatortank och Östersunds enda skybar. Arctura ligger vid skidstadion och 55 meter upp i termosen, (ackumulatortanken för Östersunds fjärrvärmevatten) kan du avnjuta en bit mat eller dryck.
Arctura bjuder på panoramautsikt över Östersund, Frösön, Storsjön och fjällvärlden. Därför är utsikten helt MAGISK en solig dag. Men Arctura bjuder på mer än utsikt, här njuter du ”Mer värd mat” från lokala råvaror såväl kvällstid som lunchtid. À la carte, brunch, fest – till Arctura kan du komma när som helst av vilken anledning som helst.

Frösö Park
Från vår restaurang Kava har du en bedårande utsikt över Storsjön och fjällen. Ljumma sommarkvällar tar du med fördel ett glas eller njuter hela middagen ute på terrassen. Terrassen är också väldigt populär för after skridsko vintertid. Maträtterna har förnimmelser av Jämtland och består av flera lokala inslag. Har du valt ett rum med sjöutsikt så har du lika bedårande utsikt när du vaknar som när du somnar, äter frukost, lunch eller middag.

Frösötornet
På Frösöns högsta topp, högst upp på Gustavsbergsbacken, ligger café Visp. Visp har satsat på ekologiskt och erbjuder givetvis dig som är vegan, gluten, laktos eller sockerintolerant fantastiskt fika. Här kan du smaka egenbakat bröd, rättvisemärkt kaffe och kravglass. Och har du hakat på rawtrenden så finns här också rawfika, rawglass och gröna juicer. Men nu var det ju utsikten vi skulle prata om, så när du är här och fikar eller lunchar så ta trapporna upp i tornet och slås av en utsikt lika fin som uppifrån Arctura, fast från ett annat håll. Här kan du spana in din egen villa, hotellet du bor på eller ända bort till Åreskutan.