Storsjöyran

Vilken festivalbesökare är du?
Har du aldrig besökt Storsjöyran så har du något att se fram emot. Sveriges äldsta stadsfestival lockar årligen internationella världsartister och den svenska artisteliten. Gillar du att upptäcka nya band, artister och musikstilar så Storsjöyran något för dig. Musik och folkfest i flera dagar.

Storsjöyran, I folkmun ”Yran”, pågår sista helgen i juli varje år och på utomhus – och inomhusscener runt om i stan njuter du av den bästa musiken just nu. Dessutom, hela veckan före artisterna kliver på scenen pågår världens gladaste, mysigaste och härligaste festvecka, Yranveckan. Alltså en hel vecka fylld av teater, film, konst, teater, mat, tivoli, installationer och andra happenings över hela Östersund. Dessutom krogstråket med tillfälliga restauranger som byggs upp längs Storsjöns strand.

Vi skulle nog drifta oss till att säga att Yran är den gladaste veckan i Östersund. Mängder av festivalbesökare gör denna stadsfestival till något av de roligaste du kan vara med om i Östersund på sommaren. Därför, missa inte Sveriges roligaste stadsfestival!

Oavsett hur du vill uppleva en musikfestival eller vilken plånbok du har så går det under Yran i Östersund. Här erbjuds såväl festivalcamping och vandrarhem som hotell och B&B.

För mer information, besök Storsjöyrans hemsida.