Naturen – Din ultimata träningspartner

Kraften i naturen hjälper oss att orka mer och må bra. Finns det något härligare än att ge sig ut i naturen, promenera en sväng i skogen, ta en cykeltur längs vattnet eller kanske plocka svamp eller bär. Frisk luft gör susen för både kropp och själ. Så varför inte nyttja naturen även som träningspartner?

Mycket av den träning vi gör idag sker inomhus, på exempelvis gym. Men det mesta går faktiskt att utöva utomhus, vilket ger extra plus såsom frisk luft och dagsljus. Förutom de kanske mer självklara utomhusträningsformerna som golf, skidåkning (utför och på längden), löpning (mängder av spår finns nära hotellet), beachvolley och cykling; landsväg, mountainbike och downhill, så passar naturen även utmärkt för styrketräning, hinderbana, parkour, kickbike, inlines, skateboard, yoga, vattengympa, simning, utebandy och fotboll.

Fotboll går ju faktiskt att träna på i princip vilken liten gräsplätt som helst och detsamma gäller för asfalt och utebandy, skateboard, kickbike, inlines. Ta med dig en boll, en bräda, en klubba på picknicken och kicka eller kör lite före maten. Riktigt bra träning och roligt för hela familjen.

Något som många kanske inte tänker på är att naturen, skogen, ängarna och vattnet även går att använda till mer traditionella inomhussporter som simning och vattengympa. Även om det sällan blir trettio grader varmt i våra sjöar så går det utmärkt att simma och trampa vatten även här. Och är yoga, tai chi eller body balance din grej så ta dig ut på närmaste gräsplätt för att träna bort stelhet, förbättra balans och muskler. Ta dig an duvans position och njut av sol och fågelkvitter.

Vi vill också slå ett slag för styrketräning, hinderbana och parkour utomhus. På ett par ställen runt om i staden finns det utegym (Jamtli, Campus, Frösö Park, Östberget, Lillsjön) och här ute hos oss på Frösö Park har vi en utmanande hinderbana för dig som gillar OCR. Parkour blir allt mer poppis och här är det bara att nyttja det som finns framför dig som träningsredskap. Vilket faktiskt går att göra gällande det mesta, oavsett om det är kondition, styrka eller balans du är ute efter. Utomhus får du dessutom extra endorfiner av ljus och luft.

Så vårt bästa tips är – ta dig ut i naturen för nästa träningspass. Naturen är en fantastisk träningspartner. Vi har skapat en aktivitetskarta som kan hjälpa dig att hitta i området!