Mountainbike och downhill i Östersund och på Frösön – Ett centralt alternativ till Åre

Får du energi och kraft när du sitter på cykeln? Som säkert många vet så är Åre numera att riktigt mountainbike- och downhill-paradis på somrarna. Men du behöver faktiskt inte ta dig så långt ifrån stan för att uppleva riktigt bra cykling. På sommaren öppnar Gustavsbergsbacken upp för dig som är sugen på lite liftburen cykling för att sedan kasta dig utför Frösöberget på cykel. Cykellederna är många, även Östersunds skidstadion (ÖSK) bjuder på bra terrängcykling.

Cykla på ÖSK
På Östersunds skidstadion hittar du en 13 kilometer lång cykelled. Det är en snabb och kuperad runda som passar utmärkt för mountainbike.

Cykla på Frösön
På Frösön finns flera alternativ för dig som älskar att cykla. Att cykla de 30 kilometrarna runt Frösön är populärt och riktigt vackert. Det är en blandning mellan mer teknisk stig med rötter och grusväg.

Cykla på Frösöberget
Men det är på Frösöberget som de verkliga utmaningarna finns. Är downhill din grej så är det hit du ska åka. På senare år så har kommunen satsat lite mer på cykling och liften håller nu öppet några veckor under sommaren. Skidåkning byts ut mot downhillcykling.

Frösöberget är ett utmärkt berg för att cykla utför, det finns stigar överallt och här finns åtminstone sex nedfarter, varav kommunen hjälpt till att göra en med grävmaskin. Övriga är grävda för hand av entusiastiska cyklister. Frösöberget bjuder på branta utförslöpor, snäva svängar, hopp och snabba stigar ner med många tekniska utmaningar i de branta partierna. Det enda som saknas på Frösön är en mer nybörjarvänlig bana.

Hyr din cykel på Lagg & Hoj, hör av er till oss så hjälper vi dig!