Jamtli – Bli tidsresenär i sommarens historieland

När ni är i Östersund så får ni inte missa Jamtli, vårt eget Nationalmuseum. Det är ett spännande, intresseväckande och smått magiskt historieland med rollspelsmiljöer och mängder av utställningar året om. Museet har utökat sin verksamhet under mer än 100 år och verkar för att bevara länets traditionella folkkultur.

På Jamtli blir du alltid överraskad och här finns alltid något nytt att upptäcka. Utöver de fasta utställningarna med bland annat samisk fotokonst och de 1000-åriga Överhogdalsbonaderna får du ta del av mängder av tillfälliga temautställningar, konst, marknader och mat. Söker du kunskap om Jämtland och Härjedalens historia är det här rätt ställe för dig. Museets samlingar består av kulturhistoriska föremål, arkeologiska fynd, konst och fotografier.

Men kanske är det friluftsmuseet utomhus som lockar allra mest. Inom området finns historiska gårdar vilka under sommartid fylls med rollspel. Utomhus hittar du också Barnens Trafikskola, Barnens Energilek och Barnens järnväg där alla barn kan leka och lära om bland annat produktion av el och trafikvett. Fokus på detta museum är att det ska vara roligt att lära sig nytt – alla aktiviteter utgår därför ifrån upplevelser. Lek blandas med teater och barnen själva får bidra med sin fantasi och genom eget skapande.

Jamtli är öppet året runt.

Jamtli har en av Sveriges mest populära och framförallt mysigaste julmarknader. Vi erbjuder specialpriser under Jamtli julmarknad och vårmarknad, se aktuella erbjudanden på vår erbjudandesida.

Priser och mer om Jamtli hittar du här.