Frösö Kyrka – Kyrkbröllop, vinterbröllop eller sommarbröllop utomhus

Frösö Kyrka ligger vackert belägen på Frösöns höjder. Kyrkan är en populär kyrka för bröllop såväl sommartid som vintertid. Det vackra läget gör att kyrkan passar utmärkt för såväl kyrkbröllop som vinterbröllop eller sommarbröllop utomhus.

Många drömmer om ett utomhusbröllop och bröllop utomhus är alltid lika fantastiska att få närvara vid. Ett vinterbröllop i gnistrande snö, eller ett sommarbröllop med doft av nyklippt gräs blir på något sätt lite extra romantiskt. Viktigt att komma ihåg är att vara tydlig i inbjudan om att bröllopet sker utomhus, att det finns sittplatser, skugga och något att släcka törsten med om det är en varm dag. Självklart gäller detsamma om det skulle råka regna på den stora dagen, dvs att se till att det finns regnskydd och paraplyer. Det är också alltid bra att ha en reservplan när man planerar bröllop utomhus. Men oavsett var bröllopet sker så blir det givetvis något du minns resten av livet.
I Frösö Kyrka sker det flera vigslar varje helg under sommarmånaderna, så var ute i god tid när du vill boka datum.

Kyrkan som uppfördes under 1200-talet är även en populär turistattraktion. Givetvis på grund av att den är mycket vacker att titta på såväl inne som ute men också för att det är här tonsättaren Wilhelm Peterson-Berger ligger begravd. Här du kan besöka hans gravsten och även hans bostad Sommarhagen som endast ligger ett stenkast bort.
Wilhelm Peterson-Berger hämtade mycket av sin inspiration från området kring Frösö Kyrka. några av de mest folkkära styckena har inspirerats av trakten och ingår i samlingarna Frösöblomster 1-3, till exempel Vid Frösö kyrka och Sommarsång.

Här kan du läsa mer om Frösö Kyrka och Frösö Norderö församling.