8 tips att göra i Jämtland med familjen

Höst, vinter, sommar eller vår? Här har vi skapat listan som får dig uppleva det bästa av Jämtland tillsammans med familjen.

Vandra med barn
Många är vi som längtar att ge oss ut i naturen för att samla energi hela familjen. Men vart finns det egentligen bra leder för familjen att gå? Området kring Åre bjuder på många bra turer, hitta turen för er här.

Badhus
Är det en regnig och grå dag så kan ett besök på ett badhus liva upp ordentligt. Är du på jakt efter äventyrsbad så har du ett givet besök på Storsjöbadet i Östersund eller kom till vårt spa där barn är välkomna enligt våra barntider.

Jamtli
Mångas favoritställe Jamtli är lika vackert året om. Njut av de historiska byggnaderna, låt dig svepas med i historierna och skulle det börja regna så är muséet inomhus med Storsjöodjurs rutschkana och lek i bodarna precis lika bra.

Bowling
Att utmana hela familjen i bowling är en otroligt rolig aktivitet, bowlinghallar hittar du i Östersund, Åre eller vackra Kluk. Även de minsta kan vara med och spela.

Evenemang
Vill du veta vad som händer så rekommenderar vi att spana in Visit Östersund eller Åre kommun och deras eventkalendrar.

Vattenfall
Att ta er till några fina vattenfall behöver inte vara krångligt. Få en härlig promenad hela familjen och samla sen energi till vattnets dånande ljud. I Jämtland finns några av Sveriges största vattenfall, några som är värd ett besök hittar du här.

Bio
Ibland är det precis en mörk och mysig biosalong hela familjen behöver. I Östersund hittar du Biostaden mitt i stan eller Bio Regina som serverar väl utvalda filmer, och dessutom har barnbio för dom allra minsta varje söndag. Är du närmare Åre så hittar du en av Sveriges mysigaste biografer, Järpen Bion. Vill du se alla biografer som finns i Jämtland? Kika in här.