Skidskytte-VM 2019 - Nu laddar Östersund

Skidskytte-VM 2019 – Nu laddar Östersund
14 juni, 2016 Frösö Park Hotel

Östersund tog hem skidskytte-VM 2019 med klar marginal och blir återigen värd för en VM-fest av rang. Senaste gången det begav sig var 2008 och om mindre än tre år är det dags igen för Östersund att stå som värd för VM i skidskytte. Och inte nog med det, samma vinter arrangeras även alpina VM i Åre. Man skulle kunna säga att detta är så nära ett vinter-OS man kan komma i Sverige.

Vår region Jämtland Härjedalen har verkligen mycket att se fram emot och jobba för framåt. Sen Åre tilldelades arrangörskapet för alpina VM i februari 2019 och ett skidskytte-VM i Östersund i mitten på mars har regionen verkligen enorma möjligheter att jobba med framöver.

VM-generalen Patrik Jemteborn har formulerat det väl i sin krönika ” Ett VM var tolfte år är grunden för att vi årligen ska kunna få arrangera världscuptävlingar. Världscuptävlingar på vilka de investeringar som gjorts kommer till glädje för alla som bor, verkar, lever och tänker merutnyttjande…. Enligt Bolagsverket startade närmare 800 nya företag i Jämtlands län under 2015. Det är en ökning med 12,6 % jämfört med 2014 att jämföra med ökningen i riket på 3,6 %. Under november och december hade Jämtlands län den största ökningen av nya företag i hela landet jämfört med 2014…Jag är övertygad om att den attraktiva bild av Jämtland Härjedalen som vi på bästa sändningstid visar upp i nationell och internationell TV stärker våra företags image och kan rätt använt bidra till om de ska lyckas eller inte… Vi säger World Championships Region 2019 – där företag och organisationer erbjuds en plattform för nya och fler affärer och där nya kontakter ska skapas för tillväxt och framtid.”

Följ utvecklingen mot VM här.