Om hotellet

 

 

Vår historia

 

 

 

Vår historia

Jämtars möte
Jamtamot betyder jämtars möte och var under den tidigare medeltiden Jämtlands självständiga Allting som hölls i området runt hotellet. Här samlades årligen invånarna den 12 mars för att ta viktiga beslut om Jämtlands utveckling och framtid. Det finns teorier om att det var på Jamtamot som jämtarna valde att övergå till kristendomen under 1000-talet. Mellan 1100-talet och 1600-talet har Jämtland i omgångar varit norskt, svenskt och danskt. Jamtamotet har dock levt vidare, antingen öppet eller i hemlighet.

Jämtlands fältjägarregemente
Från år 1682 har området runt hotellet varit militärt. Här vapenövade Jämtlands fältjägarregemente ända fram till 1910 då regementet flyttade in till kaserner i Östersund. Några år senare, 1926 bildades den fjärde flygflottiljen (F4), eller Jämtlands flygflottilj som den kom att heta. Många svenskar har gjort sin värnplikt på F4-området som idag heter Frösö Park. 2005, ett år efter att JAS 39 Gripen mottogs på flygflottiljen, lades den ner.

Byggnader med historia
Många kaserner och hangarer finns idag kvar och användningsområdena är varierande. Den näst största hangaren är ombyggd till en kongressarena, flera kaserner huserar idag företag med hundratals anställda. Den gamla mässen, alltså matserveringen för militärerna, är idag ombyggd till vår reception, bar, restaurang, konferens, spa och gym.

Arkitektens ord
Utgångspunkten för hotellprojektet var den befintliga centralbyggnaden på området, som tidigare innehöll matservering och lokaler för den militära verksamheten. Ett karaktärsstarkt hus med generösa mått och fina kvaliteter. Denna byggnad har helt byggts om och innehåller nu reception, bar, restaurang, konferenslokaler, spa och gym. Besökarens första intryck av hotellet är de flödande ytorna i reception, festvåning och restaurang där utsikten mot Storsjön och fjällen ständigt är närvarande. Hotellrummen ligger i en helt nybyggd del med 115 generösa rum varav 10 sviter med stora fönster.

Nybyggnaden är i fem våningar och ansluter till den befintliga byggnaden på två nivåer. Likt den befintliga militärbyggnaden, som byggts om totalt, har den en karaktärsfull och harmonisk plåtfasad, men med ett helt eget uttryck. Kontrasten mellan de gyllene fönsterkarmarna och den mörkgrå fasaden berikar uttrycket ytterligare.

 

BOKA RUM – ALLTID BÄSTA PRIS ONLINE