Moose Garden – möt skogens konung, älgen, på nära håll

I Orrviken ett par mil utanför Östersund ligger fantastiska Moose Garden. Här får du träffa Jämtlands stolta landskapsdjur älgen på nära håll; du får mata, klappa och till och med smaka ost gjord på älgmjölk. Missa inte denna möjlighet att komma skogens konung riktigt nära.

Besöksmålen i och runt om Östersund är många. Ett av de kanske minst kända men mest spektakulära är Moose Garden. Har du inte haft turen att se eller stöta på en älg ute i naturen så finns här möjligheten varje dag. Vi tycker verkligen inte att du ska missa att lära känna dessa ståtliga djur på nära håll. Och inte nog med att du får se och komma dem nära, du får också vara med vid matning och faktiskt till och med prova att klappa dem. Dessutom finns chansen att träffa älgkalvar och smaka på delikatessen älgost. Oss veterligen finns det inget annat ställe som låter dig komma så pass nära en älg så att du faktiskt kan känna hur nosen känns.

Om du inte har full koll på älgen så kommer här lite kort fakta om allas vår kära älg. Älgen är det största nu levande hjortdjuret med en mankhöjd på upp till två meter. En älg kan faktiskt väga upp till 700 kilo. Älgen känns utöver sin storlek igen på grund av den stora flertaggade älgkronan som kan spänna över två meter.

Älgar finns i två arter, europeisk och amerikansk älg och de lever i Europa, Asien och Nordamerika. De är växtätare och äter framförallt olika typer av skott, kvistar och blad under sommaren och på vintern tallris och enris. Älgar lever huvudsakligen ensamma.

Från Frösö Park tar du dig till Orrviken och Mosse Garden med bil på cirka 15 minuter.

Mer information om Mosse garden hittar du här http://moosegarden.com

De har även en webbkamera med livebilder http://moosegarden.com/camera.html