Kultur, hantverk och konst i Östersund och på Frösön

Kultur, hantverk och konst i Östersund och på Frösön
14 juni, 2016 Frösö Park Hotel

Östersund är en riktig konst och konsthantverksstad. Här finns ett stort utbud för dig som gillar att botanisera i gallerier och konsthantverksbutiker. Vernissager är det gott om och så även utställningar med måleri, grafik, skulptur, textil och foto. Konstscenen Lat.63 art arena bjuder på en äkta mötesplats för konst och kultur.

Vi listar några av våra favoriter;

1. Frösö handtryck

På Frösön och Frösö Park produceras handtryckta textiler från kända svenska formgivare. Kuddar, gardiner, handdukar och textilier av alla slag och mönster finner du här. Ett riktigt mecka för dig som älskar färg, form och tyg.

2. Lat.63 art arena

Lat.63 har som mål att ”skapa en mötesplats, ett laboratorium för konst, kultur, scenkonst, seminarier, konstprojekt och samhällsdebatt för en hållbar samtid ur ett bredare perspektiv.”

3. Gaupa

Gaupa är en kooperativ hantverksbutik i centrala Östersund som säljer produkter från omkring 90 lokala hantverkare. Här finns allt från trä och textilslöjd till mathantverk.

4. Drejeriet

Ett annat konsthantverkskooperativ i centrala Östersund är galleriet Drejeriet. Här hittar du konsthantverk i glas och keramik från 13 medlemmar med anknytning till Jämtland.

5. Gallerier & utställningsplatser

Kolla även in RemiGalleri SAhlbergshallenJamtli och Härke konstcentrum.