Frösö Zoo - en av Sveriges största djurparker

Frösö Zoo – En av Sveriges största djurparker
3 juni, 2016 Frösö Park Hotel

Frösö Zoo är ett av Östersunds mest välbesökta attraktioner under sommarmånaderna. Och faktiskt en av Sveriges största djurparker. Älskar du djur och kryp är det här platsen för dig. Här finns fler än 700 djur, allt från världens minsta apa till den vackra sibiriska tigern. Utöver djurpark och tropikhus finns här också museum med uppstoppade djur och tivoli med karuseller, radiobilbana, sockervadd och allt som hör där till.

 

På Frösö Zoo spenderar du lätt en hel dag. Strosa runt bland djuren ute i djurparken och missa absolut inte att spana in rovdjuren; den sibiriska tigern, hyenorna, lejonen. Därefter passar det kanske bra med en bit mat eller en fika i restaurangen eller varför inte möta spänningen i tropikhuset som är fyllt med ormar, ödlor och krokodiler. Är du mer intresserad av uppstoppade och monterade djur så är ett besök i museet något för dig, här finns mängder med djur som du får möjlighet att se på nära håll och lära dig mer om.

Vill du besöka en djurpark när du semestrar i Sverige så är Frösö Zoo ultimat. Du reser lätt till Östersund med flyg, bil eller tåg. Djurparken ligger nära stan och har i princip allt i djurväg. Och om eller när barnen sett sig mätta på djur så finns det möjlighet att leka i tivolit. Här finns karuseller, radiobilbana och massor med skoj för yngre barn.

Frösö Zoo öppnar 23 juni 2018. Givetvis erbjuder vi paketpriser med boende hos oss på Frösö Park för dig som ska besöka zoo. Se aktuella erbjudanden på vår erbjudandesida.

Mer information hittar du på Frösö Zoo.

BOKA RUM