Fiskeparadiset Jämtland

Fiskeparadiset Jämtland
14 juni, 2016 Frösö Park Hotel

Ja att kalla det paradis är faktiskt ingen överdrift. Här hos oss i Jämtland finns mängder av sjöar, älvar och vattendrag som passar allt från dig som älskar att pimpla, kasta med kastspö och dig som älskar flugfiske. Vad kan väl vara härligare än att grilla din nyfångade fisk över öppen eld ute i naturen… Det blir inte mer närproducerat än så. Här kan du dessutom fånga allt från röding, öring, sik och harr till gädda och abborre.

Att fiska i Jämtland går alldeles utmärkt under årets alla årstider. Viktigt att tänka på är bara att det finns en del bestämmelser kring var du får fiska, när du får fiska och hur du får fiska. Om du ska fiska i sötvatten finns informationen på det fiskekort du köper.

Vi listar 10 fiskefavoriter;

1. Storsjön

I Storsjön finns det gott om abborre, sik och harr. På djupare vatten kan man även lyckas fånga öring. Det är dessutom gratis att fiska från land med spö.

2. Hårkan

Hårkan är en skogsälv i mellersta Jämtland som har fint fiske på framförallt harr. Här kan du även fånga öring.

3. Locknesjön

Riktigt bra pimpelfiske efter sik i Musviken. Här finns även bra med röding och vid Forsaåns utlopp är det bra harrfiske.

4. Duvedsälven

Här finns det gott om öring i strömmarna. Bara att kasta loss. Älven bjuder även på spännande flugfiske nattetid.

5. Kvissleströmmen

Kvissleströmmen är strömmar mellan Ockesjön och Storsjön där du med fördel fiskar harr och öring.

6. Rörvattnet

Rörvattnet är en sjö som ligger i nordvästra Jämtland, vid den norska gränsen, här fiskar du röding och öring. Här passar flugfiske utmärkt och många sportfiskare rör sig i området.

7. Blåsjön

Perfekta stället för dig som vill fiska röding och öring. Att hyra båt och köra långdrag är bästa tipset.

8. Indalsälven

Den stora indalsälven rinner genom Jämtland och här bjuds på fiske efter abborre, gädda, harr, öring och gös med mera.

9. Idsjöströmmen

En del av Gimån erbjuder ett fint fiske på harr och öring.

10. Revsundssjön

Revsundssjön är en riktigt fin fiskesjö i sydöstra Jämtland. Här kan du fiska allt från abborre, gädda, och harr till mört, röding, sik och öring. Sjön lämpar sig utmärkt för såväl spinn- och flugfiske som trollingfiske.