WINE MAKERS DINNER MED RICASOLI

Välkommen till en kväll i KAVA Eatery tillsammans med kvalitetsproducenten Ricasoli.

Vi får besök av exportchef Maria Bertelli och hon guidar oss igenom både historia och smaker. Restaurang KAVA har kvällen till ära komponerat ihop en meny med fina och passande råvaror, det kommer bland annat att serveras; Risotto, kalvytterfilé och rödvinssås samt Italiensk dessert till välsmakande viner.

 

Om Ricasoli

Man kan tro att en producent som skriver 1141 som sitt grundande år skulle vara fast förankrad i sin historia, men för anrika Ricasoli är utveckling och innovation två av de viktigaste ledorden, tillsammans med hög kvalitet såklart.
Allt började med att familjen Ricasoli övertog Castello di Brolio i byn Gaiole i Chianti för snart 900 år sedan och vinet blev en viktig del i det övriga jordbruket. Genom historien har Ricasoli haft en betydande roll i utvecklingen av Chianti, men det stora kvalitetslyftet har kommit sedan Francesco Ricasoli tog över ansvaret 1994 och nu i 32:a rakt nedstigande led från grundaren driver familjeföretaget. Idag hör man till de ledande vinfirmorna i Italien och med 250 hektar vingård i främst Chianti och Chianti Classico har man ett brett utbud av både klassiska och mer innovativa viner. Läs mer >>