5 populära stränder och badplatser i Östersund

5 populära stränder och badplatser i Östersund
3 juni, 2016 Frösö Park Hotel

Östersund ligger vid Sveriges femte största sjö och har således otroligt fina möjligheter till bad. Vattnet är rent och håller en behaglig badtemperatur under sommarmånaderna.

Vissa år är varmare än andra – förra året var till exempel hela sommaren varm och skön och vattnet i Storsjön alldeles utmärkt för bad, mest varje dag faktiskt. Och är du modig så finns det givetvis möjligheter även för vinterbad. Besöker du vinterbadet i Badhusparken till exempel så erbjuds inte bara bad i tunna utan även dopp i vak. Så vill du bada i Östersund så är det inte brist på vatten som sätter stopp i alla fall.

I Östersund finns flera stränder, badplatser och bryggor vilka lämpar sig utmärkt när du är sugen på att ta dig ett dopp. Våra topp fem är:

Bynäset – sandstrand vid Storsjöns på Frösön, inom gamla F4-området
Kungsgårdsviken – stenstrand i naturskönt läge på Frösön
Göviken – strand och båtbrygga mellan stadsdelen Lugnvik och Jamtli.
Frösö strand – hög brygga och stenstrand på Frösön bortanför Vallsundsbron.
Minnesgärde – stenstrand vid Storsjön, stadsdelen Söder i Östersund.

Se gärna badkartan för fler tips och kartor

Och har du möjlighet att söka dig lite längre ifrån stan så är Lillsjön (stadsdel i Östersund), Hårkmobadet (Lits camping), Andersön, Hara Brygga, Månstabadet (Näkten), Forsaån (nära Pilgrimsstad) och Nulltjärn (Vålådalen) fina badplatser. Och är vädret inte på topp så kan du alltid söka dig till Storsjöbadet eller till vårt SPA här hos oss på Frösö Park.

Vi erbjuder många paket med boende, så titta gärna igenom vår erbjudandesida så att du inte går miste om en bra deal.

BOKA RUM