10 lopp och tävlingar i Jämtland

10 lopp och tävlingar i Jämtland
14 februari, 2017 Frösö Park Hotel

Sport och friskvård är väldigt aktuellt idag och i Jämtland finns mängder av möjligheter att delta i olika lopp och tävlingar- Att ha ett lopp eller en tävling att se fram emot kan vara det lilla som behövs för att sporra och göra det där lilla extra för att komma igång med träningen på riktigt.

Här listar vi våra favoritlopp och tävlingar oavsett årstid;

1. Storsjön runt

De råder cykelfeber i världen och Storsjön runt är ett både vackert och krävande lopp. Cykla de 220 vackra kilometrarna runt Storsjön och njut av utsikt över skog, fjäll och vatten, loppet arrangeras 22 juli 2017.

2. Skutskjutet

Fantastiskt rolig utförsåkningstävling för hela familjen nedför Åreskutan. Alla från 3 år har möjlighet att vara med. Dessutom delas pris ut till mest kreativa klädsel, bara det, loppet arrangeras 22 april 2017.

3. St Olavsloppet

Iår firar det klassiska loppet 30-år! Spring den natursköna St Olavsleden från Östersund till Trondheim. Sträcklängderna är anpassade så att det ska finnas något för alla, allt från 3,9 till 11,6 kilometer. Dags att sätta ihop ditt lag? Loppet arrangeras 28 juni till 1 juli 2017.

4. Årefjällsloppet

Är en skidupplevelse för såväl elit som motionär. För alla som älskar längdskidåkning helt enkelt. Loppet arrangeras 25:e mars 2017.

5. Blodomloppet

Promenera, jogga eller spring 5 eller 10 kilometer tillsammans med dina arbetskamrater och vänner och avsluta med en skön picknick efter loppet. Loppet arrangeras 12 september 2017.

6. Vårruset

Som sista deltävling för året kommer Vårruset på sin turné till Östersund. Spring, lunka eller gå de 5 kilometrarna längs Storsjöns strand. Loppet arrangeras 13 juni 2017.

7. Åre Extreme Challenge

Nordens största och mest populära multisporttävling. Tävlingen går i Åres fantastiska omgivningar och består av paddling, fjällöpning och mountainbike. En verklig utmaning med ack så kul. Loppet arrangeras 1 juli 2017.

8. Stadsstafetten

Löparfest i centrala Östersund för liten och stor. Loppet arrangeras 25 maj 2017.

9. AXA Fjällmaraton

Det finns utmaningar och det finns utmaningar, vad kan väl vara en större utmaning än att ta sig 43 kilometer över fjället till fots, och vad kan vara vackrare? Loppet arrangeras 5 augusti 2017.

10. Jämthjulingen

Härligt cykellopp arrangerat av Korpen, du tar dig 40 km runt Brunfloviken. Loppet arrangeras 6 juni 2017.

Givetvis finns det många många fler motionslopp, cykellopp, skidlopp med mera, det är bara att googla så lovar vi att du kommer att hitta det som passar dig allra bäst. Behöver du någonstans att bo när du är här och motionerar eller tävlar så kolla gärna in vår erbjudandesida med aktuella erbjudanden. Vi bara älskar sport och hotellet har stans bästa förutsättningarna för dig som är likasinnad, uppvärmning fixar du i vårt fina gym, på vår hinderbana eller någon närliggande träningsrunda.